- Hide menu

Over Mezelf

Een korte introductie

Mijn naam is Rudi Theunis. Op zeer jonge leeftijd was ik al gefascineerd door fotografie. Als achtjarige nam ik regelmatig de pocketcamera van mijn ouders en fotografeerde (zonder hun medeweten) mijn omgeving. Mijn moeder was vaak verrast dat er weer zoveel landschappen zonder mensen tussen haar net ontwikkelde dia’s zaten. Toen ik 12 werd, kreeg ik een Olympus Trip 35 als verjaardagscadeau. Dat was mijn eerste kleinbeeld(compact)camera, en ook het begin van een echte liefde met de fotografie.
Na het behalen van een bachelorsdiploma in de informatica besloot ik om mijn fotografie in goede banen te leiden. Ik was ondertussen al bezig met het fotograferen in zwart-wit en had een eigen donkere kamer (ja… dat was nog in de analoge tijd). Ik had echter een behoefte om me verder te vervolmaken. In die tijd bestond internet nog niet, en de alternatieven waren beperkt tot het lezen van boeken of tijdschriften, of het volgen van een opleiding. Ik besloot een opleiding te volgen in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Hasselt. Deze opleiding was supertof en gaf me de basis voor een goede composities, studiobelichting, en technische kennis van de analoge fotografische processen.
Na deze opleiding ben ik als zelfstandig fotograaf begonnen.
Mijn eerste opdrachten waren vooral als event- en portretfotograaf (huwelijken, communicanten, etc..). In de loop der jaren ben ik geƫvolueerd via reisfotografie naar stillevens en productfotografie.
Op 1 januari 2016 heb ik de firma ‘Rudi Theunis Fotograaf’ omgevormd tot ‘Product Imaging Experts’. Zoals de naam zou moeten doen vermoeden, wil ik me toeleggen op wat ik het liefste doe: productfotografie in de brede zin van het woord. Dit omvat onder andere het volgende: culinaire fotografie (foodfotografie), productfotografie, interieurfotografie (architectuur) en bedrijfsfotografie.