- Hide menu

Informatie

Over Mezelf

Een korte introductie

Mijn naam is Rudi Theunis. Op zeer jonge leeftijd was ik al gefascineerd door fotografie. Als achtjarige nam ik regelmatig de pocketcamera van mijn ouders en fotografeerde (zonder hun medeweten) mijn omgeving. Mijn moeder was vaak verrast dat er weer zoveel landschappen zonder mensen tussen haar net ontwikkelde dia’s zaten. Toen ik 12 werd, kreeg ik een Olympus Trip 35 als verjaardagscadeau. Dat was mijn eerste kleinbeeld(compact)camera, en ook het begin van een echte liefde met de fotografie.
Na het behalen van een bachelorsdiploma in de informatica besloot ik om mijn fotografie in goede banen te leiden. Ik was ondertussen al bezig met het fotograferen in zwart-wit en had een eigen donkere kamer (ja… dat was nog in de analoge tijd). Ik had echter een behoefte om me verder te vervolmaken. In die tijd bestond internet nog niet, en de alternatieven waren beperkt tot het lezen van boeken of tijdschriften, of het volgen van een opleiding. Ik besloot een opleiding te volgen in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Hasselt. Deze opleiding was supertof en gaf me de basis voor een goede composities, studiobelichting, en technische kennis van de analoge fotografische processen.
Na deze opleiding ben ik als zelfstandig fotograaf begonnen.
Mijn eerste opdrachten waren vooral als event- en portretfotograaf (huwelijken, communicanten, etc..). In de loop der jaren ben ik geëvolueerd via reisfotografie naar stillevens en productfotografie.
Op 1 januari 2016 heb ik de firma ‘Rudi Theunis Fotograaf’ omgevormd tot ‘Product Imaging Experts’. Zoals de naam zou moeten doen vermoeden, wil ik me toeleggen op wat ik het liefste doe: productfotografie in de brede zin van het woord. Dit omvat onder andere het volgende: culinaire fotografie (foodfotografie), productfotografie, interieurfotografie (architectuur) en bedrijfsfotografie.

Enkele van Mijn Pluspunten

  • Opgeleid als kunstfotograaf in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Hasselt.
  • Sinds 1989 actief als professioneel fotograaf.
  • Expert in het bewerken van foto’s en het maken van composities in Photoshop CC en aanverwante Adobe software.
  • Gecertificeerd door “Federation of European Photographers”

EPLogo

Contacteer Product Imaging Experts via onze contact pagina en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Missie

Professionaliteit, zorg voor het product, meedenken met de klant en effectieve probleemoplossingen moet uitmonden in een afbeelding die de uit te dragen boodschap perfect weergeeft en ondersteunt. Bij voorkeur gebeurd dit “in camera”, maar postproductie en het maken van composities kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

Visie

Product Imaging Experts wil zich profileren als tabletop- en productfotograaf en uitgroeien tot één van de topfotografen in dit gebied.
Wij vinden dat het combineren van een artistieke visie en diepgaande technische vaardigheden essentieel zijn om uitstekende resultaten aan de klant te kunnen voorleggen.

Wettelijke Informatie

Adres

Product Imaging Experts
Juliaan De Vriendtstraat 9/1
B-3900 Overpelt
België

Email

info@primagexp.eu

Telefoon

+32-476-705944

Bank

IBAN: BE79 9731 4407 1407
BIC: ARSPBE22

Ondernemingsnummer

BTW BE-0707.279.953

Lid van

Informatie over de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vindt u hier
Informatie over UNIZO vindt u hier
Informatie over de Royal Photographic Society vindt u hier